Elke maandag trakteren we je op een nieuw recept van foodblogger Elize van Steen. Deze week een frisse, gezonde én heerlijke Griekse salade met feta.
Griekse salade met feta, kikkererwten en citroenvinaigrette
Personen: vier
Tijd: 15 minuten
Dieet: vegetarisch, glutenvrij
Deze traditionele Griekse salade wordt normaalgesproken als bijgerecht geserveerd, maar door de toevoeging van kikkererwten is de salade vullend genoeg als zomerse maaltijdsalade. Serveer eventueel met Turks brood en tzatziki.
Ingrediënten salade:
400 gram kleine/medium tomaten
200 gram kikkererwten
1 komkommer
2 paprika’s (groen en rood)
1 rode ui
100 gram kalamata olijven met pit
Paar takjes munt
150 gram feta
(Turks brood)
(Tzatziki)
Ingrediënten citroenvinaigrette:
1 citroen
3 el. extra vierge olijfolie
1 tl. honing
1/2 tl. gedroogde oregano
Snuf zout en peper
Bereiden:
1. Spoel de kikkererwten af en doe deze in een grote schaal. Snijd de tomaten, paprika en komkommer in blokjes en voeg deze toe.
2. Snijd de rode ui doormidden en vervolgens in dunne halve ringen, spoel deze af onder koud water. Dit voorkomt dat je de rest van de dag naar rauwe ui ruikt en maakt de ui minder scherp van smaak. Plet de kalamata olijven, verwijder de pit en scheur ze door midden. Hak de muntblaadjes fijn, kruimel de feta in grove stukken en voeg alles toe aan de schaal.
3. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten samen te kloppen.
4. Giet de vinaigrette over de salade en mix goed. Serveer eventueel met het Turks brood en de tzaitziki.
Gnocchi met tomatensaus, burratini en basilicumLees ook