Elke maandag trakteren we je op een nieuw recept van foodblogger Elize van Steen. Deze week een romige gnocchi met tomatensaus, burratini en basilicum.
Gnocchi met tomatensaus, burratini en basilicum
Personen: vier
Tijd: 30 minuten
Vegan optie: vervang de burratini door een plantaardige variant
Ingrediënten:
1 wortel (130 gram)
2 sjalotten
1 rode peper (zaadlijsten verwijderen)
2 tenen knoflook
1 bleekselderij stengel
1 tl. venkelzaad
2 el. balsamico azijn
1 blik tomaten
1 kg. gnocchi
4 burratini (of twee burrata)
Handvol basilicum
Bereiden:
1. Snijd de wortel, sjalotten, rode peper, knoflook, basilicum steeltjes en bleekselderij fijn (dit kan ook makkelijk in een magimix food processor). Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak alles samen met het venkelzaad en een snuf zout en peper 7 minuten lang op medium vuur aan.
2. Voeg de balsamico azijn toe en laat deze een minuutje verdampen. Voeg hierna het blik tomaten en 200 ml water toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
3. Breng ondertussen een pan met water voor de gnocchi aan de kook.
4. Maak de saus met de staafmixer tot een glad mengsel en voeg een handvol gescheurde basilicumblaadjes (bewaar een beetje basilicum voor de garnering) toe. Proef en gebruik zo nodig nog wat extra zout en peper.
5. Kook de gnocchi ongeveer twee minuten, bewaar wat van het kookvocht en giet af.
6. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en zo nodig wat kookvocht om het smeuïg te maken. Verdeel de gnocchi over de borden samen met de burratini en maak af met wat basilicumblaadjes.
Lekker zomers: gegrilde perziksalade met buffelmozzarella en krokante pancettaLees ook