Het wordt (een keer) zomer, echt. En als het zo ver is, is deze maaltijdsalade alles wat je wilt. Namelijk lekker fris, voedzaam, gezond, snel en gemakkelijk mee te nemen.
Zin in een frisse lunch of maaltijdsalade? Maak dan deze heerlijke salade met appel en makreel. Ook heel geschikt om vooraf te maken en mee te nemen, voor een lunch in het park bijvoorbeeld. Over fris gesproken…
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Ingrediënten (4 pers)
5 el olijfolie
900 g opbak-aardappelen met schil (2 zakken à 450 g)
200 g crème fraîche
15 g dille
1 rode paprika
500 g peultjes
2 granny smith appels
1 el zonnebloemolie
275 g warm gerookte makreelfilet naturel
grillpan
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 min. krokant. Schep de crème fraîche in een hoge beker. Houd een paar takjes dille apart ter garnering. Voeg de rest van de dille toe en maal met een staafmixer fijn. Breng op smaak.
Snijd de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de paprika met de peultjes in 3-5 min. beetgaar.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd 1 appel in vieren en vervolgens in plakjes. Smeer de appel in met 1 el olie en gril ca. 1 min. per kant tot er grillstreepjes op staan. Snijd de rest van de appel in blokjes.
Verdeel de aardappelen, paprika, peultjes en appelblokjes over een schaal. Besprenkel met de helft van de dressing. Pluk de makreel in grove stukken en verdeel er samen met de gegrilde appel over. Besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de apart gehouden dille.
Tips: Gebruik eventueel verse bieslook in plaats van dille. Snijd in dat geval de bieslook ter garnering fijn. Lekker met gegrilde plakken stokbrood.
Meer recepten
Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.