De grootste fastfood favorieten zijn vaak nog lekkerder uit eigen keuken. Zo ook deze Hollandse variant op de klassieke Philly cheese steak. Lekker met Franse frietjes (dat dan weer wel).
Een gegratineerd stokbroodje biefstuk, met zelfgemaakte tomatenchutney en Franse frietjes, dat is winnen. Toch lekker, dan zijn die punten alvast maar binnen.
Planning
Voorbereidingstijd 35 min
Wachttijd 20 min
Totale tijd 55 min
Ingrediënten
1 kg verse Franse frietjes (voorgebakken)
6 el zonnebloemolie
1 rode ui
500 g trostomaten
1 el suiker
2 el balsamicoazijn
4 volkoren pistolets
3 biefstukken
80 g cheddar (stuk)
75 g melange jonge bladsla & rucola
bakpapier
keukenpapier
aluminiumfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en schep om. Breng op smaak en bak in 30 min. in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.
Snipper intussen de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van ca. 3 cm. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan met deksel en fruit de ui. Voeg de tomaten, suiker en azijn toe. Stoof met het deksel op de pan 15 min.
Bak de pistolets 5 min. in de oven. Dep intussen het vlees droog met keukenpapier. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees in 2-3 min. op middelhoog vuur aan. Keer het vlees en bak in nog ca. 2 min. medium gaar. Haal het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.
Rasp de cheddar grof. Snijd de broodjes net niet helemaal open en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 el tomatenchutney over elk broodje en verdeel er de sla over. Snijd het vlees in dunne schuine plakjes en verdeel over de broodjes. Strooi er de cheddar over en smelt 3 min. in de oven. Serveer de broodjes met de friet en de rest van de tomatenchutney.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.