Een pan vol lekkers, binnen twintig minuten op tafel. Er zijn (genoeg) dagen dat dat precies is wat je zoekt. Voor die dagen is dit oosterse recept: lekker snel en toch boordevol smaak.
Het fijne aan dit recept is dat alles bij elkaar in de wok gaat, behalve misschien één ding… maar dat is een eitje! En wil je wat extra pit? Voeg dan nog wat gebakken uitjes en sambal toe naar smaak.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Ingrediënten (4 pers)
5 varkenssaucijzen
6 el zonnebloemolie
1 bos bosuitjes
4 eieren
248 g woknoodles
800 g Chinese wokgroente (2 zakken à 400 g)
4 el ketjap asin
schuimspaan
keukenpapier
Aan de slag
Snijd de saucijzen open, verwijder het vel en breek het vlees in kleine stukjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak het vlees in 10 min. knapperig. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes en houd apart.
Verhit 4 el olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Schep tijdens het bakken de hete olie over het ei zodat het rondom knapperig wordt. Breek intussen de noodles in grove stukken en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep het vlees met de schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak in het bakvet de Chinese wokgroente met de helft van de bosui in 5 min. beetgaar.
Giet de noodles af en spoel kort onder koud stromend water. Schep de noodles met het vlees door de groente. Schenk er de ketjap bij en roerbak 1 min. op hoog vuur. Verdeel de roerbak over 4 borden. Leg er het knapperige eitje op en garneer met de rest van de bosui.
Tip: lekker met gebakken uitjes en sambal.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.