Hoe gaat het lijnen jullie af zo tijdens de paasdagen? Mocht je nog een activiteit zoeken op deze extra vrije maandag: maak je eigen paaseieren.
Da’s nog eens een stukje verantwoord chocola maken (en eten) naar de mensen toe.
Paaseieren
Als een haas aan de slag dus. Hoe? Zo: haal gepelde cacaobonen in huis en rooster ondertussen wat hazelnoten in een pannetje. Ook smelt je chocolade (de meest pure variant is het gezondst) en dit meng je met wat amandelmelk.
Maal wat amandelschaafsel en doe dat in een kom. Doe wat kokosrasp in een ander kommetje. Dip de hazelnoten en de rauwe cacaobonen in het gesmolten chocolademengsel en rol ze daarna door het amandelschaafsel of de kokosrasp. Vervolgens even op een bord in de koelkast zetten en de chocolade hard laten worden. En voilà: je hebt je verantwoorde paaseieren (wel alleen voor Pasen dan).
1. Cacao is goed voor je cholesterol. Cacao bevat namelijk gezonde vetten, en een onverzadigd vetzuur dat ervoor zorgt dat het goede cholesterol wordt verhoogd.
2. Om van alle voordelen te kunnen genieten kun je het beste rauwe cacao, zo puur mogelijk (vanaf 72 procent) en zo min mogelijke chocoladeproducten gebruiken.
3. Cacao bevat bovendien flavonoïden (wat?) die ons helpen het verouderingsproces tegen te gaan. Bovendien helpen deze stoffen de bloeddruk te reguleren.
4. Het eten van chocolade stimuleert ook de aanmaak van endorfine, dat verantwoordelijk is voor gevoelens van plezier en geluk.
5. Chocola eet je natuurlijk vooral omdat het lekker is. Eén stukje pure chocolade als tussendoortje is prima, maar let wel op de hoeveelheid want de calorieën lopen per stukje hard op. Fijne Pasen!