In de LINDA.original ‘Vegan met Vogel’ deelt regisseur en actrice Sanne Vogel haar grootste hobby: het koken van simpele, maar vooral hele lekkere veganistische gerechten.
Vouw je suf: Sanne maakt kimchi gyoza in 'Vegan met Vogel'
Deze keer maakt ze kimchi dumplings, samen met haar man Melchior. Perfect als snack, voor jezelf of op een feestje. Wat je nodig hebt en hoe je het maakt, lees je uitgebreid hieronder.
Kimchi gyoza
“Het is heel veel vouwwerk, maar echt superlekker”, vertelt Sanne. “Als je dit als borrelhapje op een feestje maakt, dan is iedereen meteen heel blij.” Volgens Sanne heb je met dit recept in een handomdraai zeventien dumplings op tafel staan. “Zestien voor je gasten en eentje om zelf te proeven natuurlijk.”
En zo maak je het zelf
Trek gekregen in de dumplings? We delen hieronder het uitgeschreven recept.
Ingrediënten:
– Psylliumvezels (dit koop je bij de eko- of natuurwinkels)
– 100 gram silken tofu (dit koop je bij de eko- of natuurwinkels of bij de toko)
– 200 gram kimchi
– Gyoza-vellen (ontdooi deze van tevoren)
– Tahin
– Shoyu saus
– Sesamolie
– Chili, hete saus
Benodigdheden:
– Een koekenpan met bijpassende deksel
– Een bord of plank waar je de gevouwen gyoza op kunt leggen.
– Een kommetje warm water
Bereidingswijze:
– Snij de kimchi fijn in kleine stukjes.
– Voeg 2 à 3 eetlepels water toe aan 1 eetlepel psylliumvezels en roer tot het een dikke substantie heeft.
– Prak de tofu met een vork. Het prakken van silken tofu gaat veel makkelijker dan het prakken van gewone tofu.
– Voeg de tofu toe aan de fijngehakte kimchi.
– Voeg 1 eetlepel van het psylliumvezelmengsel toe aan de tofu en kimchi.
– Maak je vingers nat met warm water en smeer de randjes van de gyoza vellen in met water.
– Leg een eetlepel van het kimchi- en tofu-mengsel op het velletje.
– Vouw het velletje dubbel met de uiteinden naar boven. Begin bij het midden en maak een vouw. Vouw de hele rand op deze manier dicht. Na het vouwen hebben ze de vorm van een halve maan.
– Zet een koekenpan op het vuur en verhit olie in de pan op hoog vuur. Zodra de olie heet is, leg je de gyoza in de pan met de vouwrand naar boven.
– Bak de gyoza net zolang tot de onderkant goudbruin is.
– Voeg 2 à 3 eetlepels water toe aan de pan en dek het meteen af met de deksel.
– Zet het vuur wat lager. Door het water wordt de gyoza gaar gestoomd.
Voeg zo nodig nog een eetlepel water toe tot de gyoza gaar is.
– Maak intussen een dressing door een scheut tahine te mengen met een scheut shoyu-saus en een beetje chilisaus.
Wanneer de kimchi gyoza is afgekoeld, kun je genieten van dit heerlijke recept.
Dit heerlijke recept is eerder op LINDA.nl verschenen.
Lekker én gezond: Sanne Vogel maakt veganistische maïstortilla'sLees ook