ETEN

'Samen koken, samen tafeldekken, samen eten. En vooral heel veel en hard lachen'

Om je extra inspiratie te geven richting de feestdagen delen we wekelijks de lekkerste recepten uit LINDA.loves. Met de vriendinnengroep van actrices en theatermakers Adelheid Roosen, Nazmiye Oral, Anna Drijver, Naomi van der Linden en Ola Mafaalani komen, naast een hoop lol en gezelligheid, ook de meest verrukkelijke gerechten op tafel.

VITELLO TONNATO

Dit maakte restaurant Volare voor de dames (voor 4 personen)

WAT HEB JE NODIG?
– 200 g kalfsmuis
– 20 g extra vierge olijfolie
– 1 knoflookteen

VOOR DE TONNATOSAUS
– 100 g tonijn uit blik in olijfolie
– 1 citroen (sap)
– 4 eidooiers
– 3 ansjovisfilets
– zwarte peper
– 150 ml extra
vierge olijfolie
– 5 g uitgelekte kappertjes

BEREIDING Breng de kalfsmuis op smaak met wat peper en zout. Braad het vlees aan in een koekenpan en laat het met de olie en knoflook 30 à 40 minuten rusten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Maak intussen de tonnatosaus. Mix hiervoor alle ingrediënten behalve de olie en kappertjes in een blender tot een egale saus. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olie toe. Krijgt de saus een mayonaisestructuur? Dat betekent dat hij klaar is. Haal nu de kalfsmuis uit de oven en snijd hem in dunne plakjes. Serveer de saus over het gesneden vlees met wat uitgelekte kappertjes. Eet de vitello tonnato voor de ultieme smaakbeleving op kamertemperatuur.


TRENDING

Gerelateerd

NET BINNEN

SAMEN MET output-onlinepngtools (12)