In Nederland hebben vandaag tien nieuwe restaurants een felbegeerde Michelinster ontvangen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht.
Benieuwd welke restaurants in de prijzen vielen? Wij zetten ze voor je op een rij.
In Nederland hebben vandaag tien nieuwe restaurants een felbegeerde Michelinster ontvangen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht.
Benieuwd welke restaurants in de prijzen vielen? Wij zetten ze voor je op een rij.
Restaurant 1857 (Roosendaal)
In Roosendaal vind je in een oud koetshuis Restaurant 1857. Joke en Joey van Heesbeen begonnen hun restaurant in 2021, nadat Joey de nodige ervaring had opgedaan in onder andere sterrenzaak ’t Zilte in Antwerpen.
Lutum (Wijk bij Duurstede)
Midden in het historische centrum van Wijk bij Duurstede ligt Lutum. Bij dit restaurant draait alles om het ingrediënt. De chefs worden geprezen voor het gebruik van lokale producten.
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Gault&Millau Nederland (@gaultmillaunederland)
Sabero (Leende)
Sonja en Nico Boreas openden hun eerste restaurant Boreas in Heeze in 2001 en sleepten daar twee Michelinsterren binnen. In 2018 verhuisden ze naar Roermond en heropenden ze deze tent als Sabero, weer met twee sterren. Nu bekronen ze hun nieuwe, intiemere restaurant Sabero in Leende met één Michelinster.
Showw (Amsterdam)
Showw in Amsterdam-Zuid is nog geen jaar open en krijgt nu al een Michelinster. Chef Dorus Floris kookt internationale gerechten waarbij, zoals hij eerder aan Het Parool vertelde, “gasten hun vingers nog over het bord halen om de laatste saus op te eten.”
Joann (Enschede)
Aan de rand van Enschede ligt fine dining-restaurant Joann. Hier eet je een wisselend menu van vijf of zeven gangen, waarin ingrediënten uit hun eigen groeituin centraal staan.
Affect (Zwolle)
Bij Affect in Zwolle kun je genieten van klassieke Franse gerechten met een twist. Denk aan steak tartaar, coquilles en tarbot, maar dan nét even anders.
Triptyque (Wateringen)
Triptyque, vlakbij Delft, werkt voornamelijk met lokale producten, aangevuld met internationale smaken. Chef Niven heeft al eerder een groene ster ontvangen. Samen met zijn vrouw Virginie bracht hij het kookboek Groente Menu’s uit.
Demain (Cadzand)
Nog een restaurant dat nog geen jaar open is: restaurant Demain, aan het strand van Cadzand, opende in januari, maar heeft al een Michelinster te pakken. Chef Dani Hoefnagels werkt het liefst met pure, kwaliteitsproducten.
Odille (Sint-Oedenrode)
In het centrum van Sint-Oedenrode, boven Eindhoven, ligt Odille. Hier dineer je rondom de grote open keuken, zodat je letterlijk een kijkje in de keuken kunt nemen.
Zenith (Apeldoorn)
Joey en Jody runnen samen restaurant Zenith in Apeldoorn. Joey werd in 2019 al genomineerd als één van de tien talentvolle jonge chefs van Gault&Millau en nu mag hij zich mede-oprichter van een sterrenzaak noemen.
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Restaurant Zenith Apeldoorn (@zenithapeldoorn)
Krokant of juist een beetje luchtig, dit zijn de lekkerste patates frites per stadLees ook