Wij zijn dol op Sanne Vogel én haar veganistische recepten. De actrice kookt maar wat graag en vooral voor haar vriendengroep.
In LINDA.loves deelt Sanne Vogel exclusief een veganistisch recept: mezzelune gevuld met artisjokharten en citroenolie.
Wij zijn dol op Sanne Vogel én haar veganistische recepten. De actrice kookt maar wat graag en vooral voor haar vriendengroep.
In LINDA.loves deelt Sanne Vogel exclusief een veganistisch recept: mezzelune gevuld met artisjokharten en citroenolie.
Mezzelune, het is misschien een iets minder bekende pastasoort, maar je hebt het vast en zeker wel eens gegeten. Het is gevulde pasta in de vorm van halve maantjes.
Voor 4 personen
(bereiden 45 minuten)
Voor het pastadeeg
220 g pastameel, 30 g kikkererwtenmeel, 100 ml water, 1 el olijfolie, ½ tl kurkuma, ½ tl zout, 50 g ongezouten pistachenoten, 16 takjes kervel (gehakt), vegan Parmezaanse kaas.
Voor de vulling
280 g artisjokharten op olie (uitgelekt), 100 g gekookte kikkererwten (goed afgespoeld), zonnebloemolie, 1 teen gepofte knoflook, 1 tl shiro miso, 1 el edelgistvlokken, peper en zout.
Voor de citroenolie
8 el extra vierge olijfolie, sap en schil van 1 citroen, zout.
Extra
Pastamachine, keukenmachine.
Begin met het poffen van de knoflook. Trek een bol knoflook uit elkaar en haal de tenen los. Laat het vlies eromheen zitten.
Verhit een laag zonnebloemolie in een pan. Bak de knoflooktenen in de schil aan alle kanten donkerbruin. Haal de gloeiendhete tenen uit de pan en laat ze afkoelen. Hierna kun je de inhoud van de knoflook makkelijk uit de schil drukken.
Start daarna met het maken van het pastadeeg. Meng alle ingrediënten voor het deeg met je handen tot een stevig deeg. Maak eventueel je handen tussendoor nat met water als het deeg te droog blijft. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.
Maak voor de vulling alle ingrediënten fijn in een vijzel of keukenmachine tot een soort tapenade ontstaat.
Van vegan lunchgerechten tot kazige pasta's: dit zijn de lekkerste Instagramaccounts om te volgenLees ookVerdeel vervolgens het pastadeeg in 4 stukken en druk die een beetje plat. Rol de pasta verder uit met de pastamachine, beginnend bij stand 1 tot stand 6. Snijd gelijke rondjes uit het deeg, en gebruik hiervoor een glas of een stekertje.
Leg aan een zijde van de cirkel een schepje pastavulling; vouw het deeg dan dubbel, met de randjes precies op elkaar. Duw de vulling goed naar het midden en zorg dat alle lucht via de randjes naar buiten gaat. Druk met een vorkje inkepingen in de rand en sluit hiermee de mezzelune af.
Maak nu de olie die straks over de pasta gaat. Mix hiervoor alle ingrediënten in de blender, zo’n 5 minuten op de hoogste stand. De saus kun je in een flesje in de koelkast bewaren – wel even schudden voor serveren. Zet een grote pan met water op het vuur, voeg een snuf zout toe en kook hierin de mezzelune circa 30 seconden.
Verdeel de pasta over 4 borden, en sprenkel er de citroenolie over. Garneer met kervel, vegan Parmezaanse kaas, pistachenoten en wat peper.
De nieuwste LINDA.loves is helemaal in de decembersferen en ligt nu in de winkels. Kruip er zelf mee op de bank of doe ‘m cadeau onder de boom.
Dit recept verscheen oorspronkelijk in LINDA.loves 5.
Uit de Airfryer(bijbel): crispy bloemkool met miso-mayonaiseLees ook