ETEN

Rapper Sef deelt zijn Mexicaanse keukenhits: 'Ik begin gewoon met koken en kijk wel waar het schip strandt'

De nieuwe LINDA. ‘BON APPÉTIT’ staat volledig in het teken van, jawel, eten. Om je extra inspiratie te geven richting de feestdagen delen we wekelijks de lekkerste recepten uit LINDA.loves. Deze week: de recepten van rapper Sef (40). Zijn dertig kookboeken zijn vooral om in te lezen, en hij houdt al helemaal niet van getuttebel met schuim.

PAPA “De herinnering die bovenkomt als ik aan eten van vroeger denk, is de tajine van mijn vader. Hij was thuis de kok en zijn couscous met gehaktballetjes en ei vond ik geweldig. Een klassieker. De gehaktballen lagen in tomatensaus en zodra ze gaar waren, brak mijn vader er een paar eieren boven. Die liet hij voorzichtig, met de dooier intact, stollen met de kegelvormige deksel op de stoofpot. Dat aten we met brood. Soms keek ik met mijn vader mee als hij in de keuken stond. Hij kon heel goed smaken en kruiden onderscheiden.”
EERSTE GERECHT “Pil pil: garnalen in olie en knoflook met paprikapoeder.”
NET GEGETEN “Het avondeten bestond uit kliekjes van de dagen ervoor. Ik had krokante tempé, pindasoep en rijst. Daar maakte ik een coleslaw bij met dressing van madame-jeanette. Eitje erbij. Zo werd het een bordje met van alles en nog wat. Lekker hoor.”

VAKANTIE “Elk reisje wordt een culitrip, want mijn vriendin en ik kiezen onze bestemmingen uit op het eten. Zo belandden we in Tokio. Ik kan er niet eens iets uitpikken wat het meest bijzonder was, want in mijn hoofd is het een polonaise aan heerlijke dingen. De okonomiyaki was bijvoorbeeld top, een soort pannenkoek van kool, ei, lente-ui en bloem. Het werd direct voor onze neus bereid en op het laatst gingen er katsuobushi overheen, dat zijn tonijnsnippers zó dun dat ze dansen in de warmte die opstijgt van het eten.”
INDIA “Ik wil er alleen al vanwege de keuken naartoe. Maar ik zie ook filmpjes van eettentjes waarvan ik denk: dat je het eten daar overlééfd hebt …”

TRENDING

Gerelateerd

NET BINNEN