De nieuwe LINDA. ‘BON APPÉTIT’ staat volledig in het teken van, jawel, eten. Om je extra inspiratie te geven richting de feestdagen delen we wekelijks de lekkerste recepten uit LINDA.loves. In haar brandschone keuken draait Estelle Cruijff (46) legendarische diners in elkaar. “Glamourvrouw? Over wie heb je het?”
MAMA’S KIPPENSOEP “Mijn moeder leerde me: eten smaakt het lekkerst als het gezellig is aan tafel. Ik herinner me haar beeldig achter de pannen. Koken met liefde, daar gaat tijd in zitten. De kippenbouten uren laten trekken, en van de bouillon kippensoep maken. Mama en oma leerden me koken. In het begin mocht ik alleen een eitje bakken, daarna leerde ik pasta maken en gehaktballen draaien. Mijn moeder deed nooit moeilijk. Wilde ik pasta en mijn zusje tonijn, dan maakte ze allebei. En alles vers, hè? Als ik ziek was, gaf ze me kippensoep om mijn weerstand omhoog te gooien. Ik doe het zelf net zo. Mijn bouillon trek ik ook van kippenbouten.”
SOEP MET BROOD “Mijn vader Henny had met zijn broer Johan Cruijff een sportzaak op de Elandsgracht. Iets verderop zaten de slagers Louman en Koopman waar mijn moeder warme worst, grillworst en rosbief kocht. Zaterdag aten we soep met brood. Vrienden over de vloer, lekker veel beleg op tafel en dan uren klaverjassen. In die warme sfeer groeide ik op.”
Exclusief voor
LINDA.abonnees
- Lees LINDA.magazine online
- Aangevuld met exclusieve interviews en verhalen
- Toegang tot exclusieve kortingen en winacties
- Maandelijks opzegbaar