ETEN

Koken met Jesse Klaver: 'M'n vrouw heeft me afgeleerd overal sambal in te gooien'

De nieuwe LINDA. ‘BON APPÉTIT’ staat volledig in het teken van, jawel, eten. Om je extra inspiratie te geven richting de feestdagen delen we wekelijks de lekkerste recepten uit LINDA.loves.

Politicus Jesse Klaver is dol op koken en dan vooral op de Indische recepten die hij van zijn oma en moeder leerde bereiden. Al weet hij dankzij zijn schoonmoeder tegenwoordig ook een uitstekende erwtensoep op tafel te zetten.

PULLED PORK BOEMBOE BALI

NODIG
– 2,5 kg procureur (varkensnek zonder been)
– 1 ui
– 0,5 bol knoflook
– 3 el sambal oelek
– 12 blaadjes djeroek poeroet
– 4 cm laos
– 3 cm verse gember (djahé)
– 50 ml gembersiroop
– 2 el tamarindepasta
– 30 ml gula djawa
– 2 el kemiripasta
– 2 el tomatenpuree
– zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Maak van de ingrediënten een boemboe (= fijngewreven kruidenmengsel. Dit kan in een vijzel of, met een klein scheutje zonnebloemolie, in een blender) en bak deze pakweg 5 minuten aan in een scheutje zonnebloemolie. Wrijf de procureur er goed mee in; zorg ervoor dat het vlees bijna ‘onder’ staat. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de procureur in een ovenschaal en steek er een braadthermometer in. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en braad het vlees tot het een kerntemperatuur van 88 °C heeft bereikt. Verwijder het aluminiumfolie en zet het vlees nog 30 minuten in de oven tot de korst mooi goudbruin is en de saus iets ingedikt. ‘Pull’ het vlees met twee vorken of met de hand in stukjes en serveer de pulled pork met atjar tjampoer (zie recept hieronder).



TRENDING

Gerelateerd

NET BINNEN