ETEN

Eten met de Dolly Dots: ‘Wij gunnen elkaar alles’

De nieuwe LINDA. ‘BON APPÉTIT’ staat volledig in het teken van, jawel, eten. Om je extra inspiratie te geven richting de feestdagen delen we wekelijks de lekkerste recepten uit LINDA.loves

Nodig de Dolly Dots uit en Angela Groothuizen, Patty Zomer, Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Angéla Kramer zetten de tent binnen no-time op stelten. Zo ook in voormalig restaurant La Garage, waar ze de klassiekers van de menukaart krijgen gepresenteerd.

PIZZA TONIJN

PER PERSOON

NODIG
– 70 g rauwe tonijn
– kappertjes
– sesamzaad
– bieslook
– Sisho Purple of Tahoon Cress
– zout
Voor de
ricottacrème
– 200 g
parmezaan
– 2 g knoflook
– 1,5 tube
wasabi
– 125 g ricotta
– sap van 2 limoenen
– 600 g
crème fraîche
– zout
Voor de
wasabimayonaise
– sap van 1 limoen
– 350 g mayonaise
– 1 tube
wasabi
Voor de filobodems
– filodeeg
– 1 plakje roggebrood
– 1 blaadje
nori
– eigeel
– scheutje melk
Voor de sojagel
– 1 dl soja
– 2 dl gembersiroop
– 2 dl water
– 5 g agaragar
– 3 g
gellan

BEREIDINGSWIJZE
Filobodems
Meng een scheutje melk door de eidooier om deze smeerbaarder te maken. Draai de nori en het roggebrood apart van elkaar fijn in de keukenmachine. Smeer een filovelletje in met het eigeelmengsel. Strooi hierover wat nori en roggebrood (de hoeveelheid die je hebt gemaakt, is genoeg voor 4 à 5 bodems) en leg daar een filovelletje bovenop. Steek het filodeeg uit in gewenste grootte en leg ze op silicone matjes (afbakpapier kan ook). Leg er nog een silicone matje of afbakpapier bovenop en bak de bodems op 190 graden in circa 10 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn, blind af.
Zorg dat de filobodems afgekoeld zijn. Smeer één bodem in met ricottacrème, leg er een tweede bovenop. Leg op deze bodem voorzichtig de tonijn, sprenkel er wat zout over, en spuit (voor het échte restaurantgevoel) wasabimayonaise in streepjes over de tonijn. Garneer de pizza naar eigen inzicht en smaak met de verschillende garnituren (sesamzaad, bieslook, Tahoon of Sisho Purple Cress, kappertjes). Spuit als finishing touch sojagel over de pizza.
Sojagel Doe alle ingredi
ën
ten samen in de pan, meng goed met de garde en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en schenk de massa in een ondiepe bak. Is het mengsel stevig, mix het dan glad in een keukenmachine en schenk het vervolgens in een spuitzak.
Wasabimayonaise Meng het limoensap met de wasabi tot een gladde massa. Voeg deze toe aan de mayonaise en spatel goed door.
Ricottacrème Draai met een keukenmachine de parmezaan, knoflook, wasabi, ricotta en het limoensap tot een gladde massa. Haal deze uit de keukenmachine en spatel er als laatste de crème fraîche doorheen. Breng op smaak met zout.


TRENDING

Gerelateerd

NET BINNEN

SAMEN MET output-onlinepngtools (17)

SAMEN MET NS output-onlinepngtools (13)