In haar brandschone keuken draait Estelle Cruijff legendarische diners in elkaar. ‘Glamourvrouw? Over wie heb je het?’
Om die quote kracht bij te zetten deelt ze in de LINDA.loves haar persoonlijke recept voor… gehaktballen.
Estelles gehaktballen (6 stuks, of 8 kleintjes)
Benodigdheden
500 g kalfsgehakt
2 uien
1 teentje knoflook
1 ei
40 g gekruid paneermeel
1 zakje gehaktkruiden
paar bosuitjes
knoflookpoeder
paprikapoeder
Croma Bakken & Braden of roomboter
Bereiding
“Ui, knoflook en bosuitjes snij ik héél fijn, want ik hou niet van grote stukken ui in mijn ballen. Alle ingrediënten doe ik samen mét het gehakt in een grote kom, ik trek latex handschoenen aan en draai ballen. De ene keer zijn ze groot en eindig ik er met zes, de andere keer vallen ze kleiner uit en worden het er acht. Vroeger bakte ik ze altijd in de roomboter, maar tegenwoordig gebruik ik vaak Croma. Daarmee ben ik niet zuinig; de ballen bak ik eerst aan op hoog vuur, vervolgens laat ik ze zo’n 20 minuten sudderen op laag vuur. Ik hou ervan als ze vanbuiten knapperig zijn en vanbinnen gaar.”
En nu de keuken in. Als je nog meer recepten zoekt: in onze Koken & Eten categorie vind je nog veel meer inspiratie waarvan het water je in de mond loopt.