Zin in een overheerlijke avocadotoast, maar die groene knoeperd is nog kneiterhard? Met deze lifehack is dat voorgoed verleden tijd.
Het enige wat je nodig hebt is bakpapier en een oven.
Avocado
Verwarm de oven op 90 graden. Wikkel de avocado in bakpapier en plaats de avocado tien minuten in het midden van de oven. Voel voorzichtig of de vrucht al zachter is geworden. Zo niet, bak dan vijf minuutjes extra (tot maximaal 30 minuten). Door de warmte wordt de productie van ethyleen verhoogd en is je avocado binnen no-time rijp. Wel nog even laten afkoelen in de koelkast.
Vriezer
Wist je dat je een rijpe avocado tot zes maanden in de vriezer kunt bewaren? Haal de avocado 12 tot 24 uur voordat je ‘m wil gebruiken uit de vriezer en plaats je ‘m in de koelkast. Of laat je avocado op kamertemperatuur ontdooien. Je avocado is dan net zo rijp als toen je ‘m in de vriezer deed.
Rijp
Aan het steeltje kun je makkelijk zien of je avocado rijp of overrijp is. Een groen steeltje betekent dat je avocado rijp is en een bruin steeltje betekent dat je helaas al te laat bent. Maar niet getreurd: van de pit kun je altijd nog een avocadoplant laten groeien.