In haar brandschone keuken draait Estelle Cruijff (43) legendarische diners in elkaar. ‘Koken met liefde, daar gaat tijd in zitten.’
In de nieuwste LINDA.LOVES deelt ze al haar culinaire voorkeuren met journalist Nicole Gabriëls.
Gezellig aan tafel
“Mijn moeder leerde me: eten smaakt het lekkerst als het gezellig is aan tafel”, vertelt Estelle Cruijff. Ze herinnert zich haar moeder beeldig achter de pannen. “Mama en oma leerden me koken. En koken met liefde, daar gaat tijd in zitten. Ik zal daarom ook altijd de tafel dekken. Kleed, borden, servetjes, bloemen en natuurlijk kaarsen; soms branden er wel twintig. Ik ben verdomme elke dag een kwartier bezig met uitblazen.”
Haar vrienden en familie weten dat Estelle graag in de keuken staat. Niet voor culinaire hoogstandjes, maar gewoon voor lekker eten. “Ik ben een makkelijke eter, word al blij van een goeie visstick of kipnugget. Je hoeft bij mij niet aan te komen met gepofte duif op een bedje van dille, of moeilijkdoenerij met gelei en moleculen. Ik hou ook niet van slakken. Oesters heb ik leren eten. Ik bijt er alleen niet in. Het idee alleen al, kauwen op die glibberigheid. Gatverdamme.”
De vaste succesnummers in huize Cruijff? “Voor mijn kippensoep en gehaktballen geven de kinderen een staande ovatie. Van stamppot en rijst met kip krijgen ze ook blije bekkies. Daar wordt deze mama zielsgelukkig van.”
De nieuwe LINDA.loves ligt nu in de winkel en is extra feestelijk: Nicolette van Dam schittert de sterren van de hemel in een modeshoot, je kunt binnenkijken in de prachthuizen van Bridget Maasland en Danie Bles en niemand minder dan de Dolly Dots zetten als vanouds de boel op stelten. Mis ‘m niet, koop LINDA.loves lekker voor jezelf of als Sinterkerst-cadeau.