Is de vakantie (bijna) voorbij, maar heb jij nog even de tijd nodig om weer in het vlugge werkende ritme te komen? Maak het jezelf dan gemakkelijk met deze Hollandse ovenschotel.
Altijd lekker, zo’n recept waarbij de oven het meeste werk doet. Deze makkelijke, maar overheerlijke ovenschotel schuif je binnen twintig minuten in de oven.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Wachttijd 25 min
Totale tijd 45 min
Ingrediënten (4 pers)
2,5 el zonnebloemolie
4 varkenssaucijzen
500 g broccoli
2 rode paprika’s
600 ml halfvolle melk
4 scharreleieren
200 g bloem
150 g tomatentapenade
ovenschaal (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 5 min. rondom aan.
Snijd intussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Snijd de paprika’s in reepjes. Klop de melk, eieren, bloem en tapenade tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de groenten over de schaal, leg er de saucijzen op en schenk er het beslag over. Bak de schotel in 20-25 min. in de oven gaar.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.