Een pizzaschuitje met gerookte zalm, groene asperges en een zonnig eitje. Lekker voor een zomerse avond, maar ook perfect voor lunch of brunch in het weekend.
Zo zomers en feestelijk krijg je je pizza zelden. Perfect dus voor bij dit heerlijke weer, en een feestje wordt het vanzelf.
Planning
Voorbereidingstijd 30 min
Wachttijd 15 min
Totale tijd 45 min
Ingrediënten (4 pers)
50 g roomboter
150 g geraspte mozzarella
5 eieren
1 ui
400 g pizzadeeg
500 g groene asperges
3 el olijfolie
1 citroen
100 g gerookte zalm (pak à 200 g)
bakpapier
grillpan
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Doe de mozzarella in een kom en breek er 1 ei boven. Schenk er de gesmolten boter bij, breng op smaak en meng door elkaar.
Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Rol het pizzadeeg met bakpapier uit en snijd in 4 rechthoeken. Rol de randjes op zodat je een opstaand randje krijgt. Verdeel er het mozzarellamengsel over. Verdeel er de ui over. Bak de pizzaschuitjes 10 min. in de oven.
Verhit intussen de grillpan. Snijd ca. 2 cm van de houtachtige onderkant van de asperges af. Schenk de olie in een bakje. Boen de citroen schoon, rasp er de gele schil boven en pers er de helft van de vrucht over uit. Breng op smaak en roer door. Smeer de asperges in met de olie en gril in 10 min. rondom. gaar.
Haal de pizzaschuitjes na 10 min. uit de oven. Maak in elk schuitje met een lepel een holte voor het ei. Breek boven elke holte 1 ei en bak in nog ca. 5 min. gaar tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes.
Verdeel de asperges over 4 borden. Haal de pizza’s uit de oven. Scheur de zalm in stukken en verdeel over de pizzaschuitjes. Leg op elk bord een pizzaschuitje en serveer met een partje citroen.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.