Voor wie het liefst iedere dag pannenkoeken zou eten, is dit een goed recept om te bewaren. Geen geklieder met stroop en poedersuiker, maar hartige pannenkoekjes met bosui en surimi.
Met deze hartige pannenkoeken hoef je niet te wachten tot een kinderfeestje. Ze kunnen eigenlijk iedere dag en zijn een feest voor het hele gezin.
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (4 pers)
250 g tarwebloem
2 eieren
1 bos bosuitjes
3 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
250 g surimisticks
2 el oestersaus
6 el halvanaise
Aan de slag
Klop de bloem, het ei en 500 ml koud water tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes en schep de helft door het beslag. Verhit steeds 1 tl olie in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken. Houd warm onder een deksel, op een bord, boven een pan kokend water.
Snijd intussen de kool in reepjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 3 min. beetgaar. Verwijder het plastic van de surimisticks en trek de surimisticks in de lengte in sliertjes.
Doe de kool en surimi in een kom. Voeg de oestersaus en halvanaise toe en schep om. Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel er het surimimengsel over en vouw de randen naar binnen. Garneer de pannenkoek met de rest van de bosui.
Tip: houd je van pittig? Besprenkel dan het gerecht met een beetje sriracha.
Tip: garneer met geroosterd sesamzaad.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.