Na vajazzling en vattooing is er nu de vanicure. Joëlle Gullit en haar moeder Estelle Cruijff doen een uitvoerige review in hun podcast. De dochter van ex-voetballer Ruud Gullit heeft namelijk zo’n vanicure geprobeerd en is helemaal om.
Geen pedicure, maar vanicure: is 'down there' exfoliëren echt nodig (en veilig)?
Zie jij bij een vanicure ook gelijk nagelknippers en vijlen voor je? Om onszelf bij te scholen, zochten we alles uit over de vanicure.
Vanicure
Om het even binnen de terminologie van beauty experts te houden, is een vanicure een luxe facial voor de intieme zone. Klinkt ideaal, maar waar zo’n behandeling dan uit bestaat? Een effectieve reiniging, een exfoliatie van de huid, het nalopen van oneffenheden, een hydrojellymasker, een serum en verschillende crèmes om de huid te kalmeren, hydrateren en verhelderen.
Tot slot eindigt een vanicure met beauty mist en infra-rood lichttherapie. En dat allemaal binnen 45 minuten. In het geval je nu al een afspraak wilt maken: bij een vanicure komt waxen of epileren niet aan bod. Het is echt bedoeld als een spa voor je vagina.
Voordelen van vanicure
Wat de voordelen van deze behandeling zouden zijn? Hydratatie, maar ook minder dode huidcellen, ingegroeide haren, donkere vlekken, lichte acne, bacteriën en infecties.
Uiteindelijk zou dit resulteren in een zijdezachte, jonge en egale huid. En als we Joëlle mogen geloven, is het een lekker momentje voor jezelf en gewoon drie kwartier genieten.
Gezondheid boven alles
Dit klinkt natuurlijk helemaal heerlijk, maar we zijn toch liever wat voorzichtig. Zeker als het om de vulva en vagina gaat. Immers blijft de gezondheid van je flamoes het belangrijkst. Dus als er wordt gesproken over het tegengaan van bacteriën en infecties, checken we dat uiteraard eerst bij een medisch expert.
Over die strijd tegen bacteriën en infecties sprak LINDA.nl een gynaecoloog. Ze begrijpt dat je misschien van onzekerheden over je vagina, of irritante ingegroeide haartjes, af wilt. Maar wat essentieel is, is het natuurlijke behoud van jouw interne balans.
“Het is vooral niet de bedoeling dat je de vagina van binnenuit wast met allerlei crèmes, lotions, gels of vaginale douches. Gewoon water is genoeg. Onnatuurlijke middelen kunnen de natuurlijke balans verstoren.” Medisch gezien zit er dus niet direct een risico aan een vanicure, mits het puur bij extern gebruik blijft.
Wil jij de vanicure wel proberen? Dan is het belangrijk om eerst de producten te testen op je huid. De huid rondom de vagina is namelijk veel gevoeliger dan op andere plekken.
Een must?
Concluderend is een vanicure zéker geen must, maar een momentje om echt even één te worden met jouw poes kan nooit kwaad. En dat is helemaal aan jou.
Bikiniseizoen is er: 5x op deze manier houd je je vagina gezond op hete dagenLees ook