De vakantie staat voor de deur. Goed nieuws, want: vakantiekoken! Niets zo lekker als alle tijd hebben om van elke maaltijd een feestje te maken, toch? Deze lunch is alvast een goed begin.
Dit heerlijk Aziatische broodje is eenvoudig te maken, is snel klaar en zit bomvol smaak. Je belegt het broodje met hamlappen in een oosterse marinade. Aan de vitaminen is ook gedacht: de Thaise roerbakgroenten, komkommer en atjar maken van dit broodje een volwaardige maaltijd.
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (4 pers)
360 g hamlappen
2 el hoisin woksaus
2 el zonnebloemolie
2 desem baguettes wit
330 g atjar tjampoer
1 komkommer
1 zak Thaise roerbakmix
vershoudfolie grillpan
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Sla het vlees tussen 2 stukken vershoudfolie plat tot een dikte van ca. 2 cm. Verhit de grillpan. Meng 2 el hoisinsaus met 1 el zonnebloemolie en smeer het vlees ermee in. Gril het vlees rondom in 10 min. gaar. Houd het hoisinmengsel apart.
Halveer intussen de komkommer, schraap er met een lepel het vruchtvlees uit en snijd de komkommer in blokjes. Giet de atjar af en schep om met de komkommer.
Bak het stokbrood in 10 min. krokant in de oven. Smeer halverwege de baktijd het vlees opnieuw in met het hoisinmengsel.
Verhit intussen 1 el olie in een wok. Roerbak de roerbakmix in 4 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal het vlees uit de grillpan. Haal het brood uit de oven, halveer de stokbroden en snijd ze open. Smeer het brood in met de mayonaise. Schep er de roerbakgroenten op. Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel over de broodjes. Schep er wat atjar met komkommer op. Serveer er de rest van de groenten bij.
Tip: hamlappen zijn ook heerlijk op de barbecue.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.