Studiedagen, vakanties, verkleedpartijen en lunchpakketten. Als ouder moet er vooral altijd veel geregeld worden en dan kan je nog wel eens een memo ontgaan. Of net niet scherp gelezen.
En die gemiste memo levert soms gênante momenten op.
Studiedagen, vakanties, verkleedpartijen en lunchpakketten. Als ouder moet er vooral altijd veel geregeld worden en dan kan je nog wel eens een memo ontgaan. Of net niet scherp gelezen.
En die gemiste memo levert soms gênante momenten op.
Dephenic (35): “Afgelopen maand stond dochter Neyana, net zes jaar, al vroeg te stuiteren voor zwemles. Ze had enthousiast oma meegevraagd om te komen kijken. Eenmaal bij het zwembad, was alles potdicht. Na een kwartier te hebben gewacht, belde ik naar het zwembad en hoorde ik dat ze gesloten waren in verband met een nationale feestdag. Zowel mijn moeder als ik waren vergeten dat het Koningsdag was. Wij lagen dubbel van het lachen. Maar Neyana was hevig teleurgesteld, want die vond het in haar eigen woorden ‘niet srappig’!”
Johan (37): “Op het moment dat ik het klaslokaal binnenstapte en daar 24 min 1 kleuters zag met versierde bloempotten, wist ik weer wat ik die ochtend vergeten was. Mijn zoon Boris (4) had als enige geen pot bij zich en had nu van armoe maar wc-rollen met kralen moeten beplakken. Ook leuk als Moederdagcadeau.”
Charlotte (36): “O, ik ben vreselijk in memo’s. Zo ging Lotte, mijn dochter van zeven, op een studiedag helemaal met de taxi naar de Vrije school. Ze had blijkbaar nog tegen papa gezegd dat ze vrij had, maar we hadden niet geluisterd. De taxi zette haar af op een leeg schoolplein, dat had al een aanwijzing moeten zijn. Uiteindelijk kon ze iemand in het gebouw aanspreken die ons ouders kon bellen. Het ergst was nog dat ik op dat moment geen auto had, dus ook nog vol schaamte het taxibedrijf moest bellen dat mijn dochter daar meteen weer opgehaald moest worden, omdat ze er überhaupt niet had moeten zijn.”
Mariska (29): “Nog maar kortgeleden heb ik ontdekt dat het op woensdag fruitdag is op school en de kinderen dan geacht worden iets van een appel of peer mee te nemen voor de kleine pauze. Thom kreeg de afgelopen twee jaar gewoon altijd koeken mee in zijn snacktrommel.”
Jennifer (40): “Ergens onderaan een mail had gestaan dat we voor het begin van de herfstvakantie onze kinderen een tas moesten meegeven. Ik had het volledig gemist, tussen al die andere berichten waarmee we worden overvoerd. Daardoor kwam Elle van zeven met haar armen vol losse werkjes naar buiten en was de juf boos op mij. Ik heb snel wat tekeningen in mijn laptoptas gepropt en de rest hebben we samen naar de auto gesjouwd. Misschien simpel van mij gedacht: maar koop een pak vuilniszakken van een euro en iedereen heeft een tas. Scheelt ouders een hoop gedoe!”
Floor Bakhuys Roozeboom: 'Vrouwen denken uiteindelijk toch: hoe komt het dat ík alles regel?'Lees ookMariette (42): “Geldt ‘de mail verkeerd gelezen’ ook, waardoor mijn vrouw Carin en ik een soort loedermoeders leken? Onze zoon Ot van zes was net voor het eerst aan het kleuteren en mocht mee op schoolreisje naar de Efteling. Ik dacht in de infomail te hebben gelezen dat ze alleen drinken hoefden mee te nemen en weet nog dat ik dacht: ach ja, anders zijn die kleintjes zo aan het zeulen met zware tassen. Maar gedurende de dag verschenen er allemaal berichtjes in de klassenapp van ouders die croissantjes, tropisch fruit en snoep hadden meegegeven. Waarop Ot beteuterd tegen de juf had gezegd dat hij dacht dat ‘z’n mama’s hem niet lief vonden, omdat hij alleen een flesje water mee had’. Uiteindelijk heeft de juf haar broodjes maar met hem gedeeld.
Karin (54): “Of ik morgen met mijn kleindochter Sofia (6) naar de oogarts kon gaan? ’s Avonds stuurde mijn dochter Sarah mij per Whatsapp een foto van de afspraak door. We moesten ons de volgende ochtend om 8.45 uur melden. Dus ik met die kleine achterop naar het oogziekenhuis in Groningen, toch nog zo’n drie kwartier fietsen. Kom ik daar aan, weten ze van niets. Ietwat geërgerd en zuchtend pak ik de printscreen erbij, om te laten zien dat ik toch echt de bevestiging binnen had. Hoor ik vanachter de balie: ‘Maar mevrouw, u bent een maand te vroeg. Sofia staat op 29 mei. Dus niet vandaag: 29 april’. Zowel mijn dochter als ik hadden finaal over de datum heen gelezen. Gelukkig was het droog, anders was ik er nog zuurder van de rit geweest.”
Daniëlla (33): “We krijgen ontzettend veel mail en berichtjes in het Ouderportaal van school. Daar schieten verschillende datums voorbij van regeldingen. Ik zet het wel goed in de agenda, maar onthoud daarna toch de verkeerde datum. Zo wist ik zeker dat de kinderen op vrijdag verkleed naar school mochten. Dus zowel Olivier (6) als Marnix (5) leverde ik als respectievelijk vampier en draak, inclusief engmakende schmink af in de klas. Om, er vervolgens achter te komen, dat het verkleedfeest precies een week later was. Ze hadden wel bekijks, dat wel.”
Jorinde (44): ‘Ik werd om één uur donderdagmiddag opgebeld door school, of ik de kinderen nog kwam halen? Het was al sinds kwart over 12 studiemiddag, de school was allang leeg. Ik had blijkbaar de ouderapp genegeerd waarin dit werd gecommuniceerd en liep op dat moment lekker te shoppen in De Bijenkorf.”
Fatma (34): “Bij mij was het juist andersom. Ik was er van overtuigd dat Saar en Noor (5) vlak voor de meivakantie standaard een compensatiedag hadden, net als vorig jaar. Werd ik op mijn werk gebeld door een bezorgde directrice: waar de tweeling toch bleef. Oeps, die had ik dus allebei keurig afgeleverd bij opa en oma.”
10x ongemakkelijke momenten dankzij je kroost: ‘Ik krijg geen zusjes meer, want mama heeft alle zaadjes van papa al opgegeten’Lees ook