Geen snack die beter bij deze bloedhete week past dan een ijsje. Maar ken je deze vijf (on)gezonde smaken al?
Een keer wat anders dan twee bolletjes vanille, chocolade of citroen.
1. Flügel-ijs
Alcohol en ijs: een topcombi op een zwoele zomeravond. De makers van 24 ICE hebben van allerlei cocktails en mixdrankjes ijsvarianten gemaakt, van mojito tot vodka energy. Wij zijn vooral benieuwd naar het ijsje met Flügel-smaak.
2. Vegan-ijs van Van Leeuwen
De ijsjes van Van Leeuwen laten vele veganisten smelten. Het Amerikaanse ijsmerk maakt veganistische én lactosevrije ijsjes van onder meer huisgemaakte cashewmelk, biologische kokosmelk en biologische rietsuiker. De ijsjes van Van Leeuwen zijn al razend populair in New York en Los Angeles, maar veroveren nu ook Amsterdam, waar ze verkocht worden in verschillende vestigingen van Juice Brothers.
3. De vegan-Magnum
Een klassieker in een nieuw, lactosevrij jasje. Bij Albert Heijn ligt sinds dit voorjaar de vegan-variant van de Magnum Classic en Almond in de schappen. En dat is, als we Unilever moeten geloven, nog maar het begin. Het voedselconcern beloofde eerder dit jaar nog van ieder ijsje een veganistische variant op de markt te brengen.
4. Bacon-ijs
Wie zegt dat ijs alleen voor zoetekauwen is, heeft waarschijnlijk nog nooit bacon-ijs geproefd. Toegegeven: het is een opmerkelijke combinatie, maar plus en plus hoeft niet altijd min te zijn. In veel Amerikaanse ijssalons prijkt deze smaaksensatie op de menukaart en op kooksites zijn verschillende recepten te vinden. Zoals deze, in combinatie met gezouten karamel.
5. Bevroren fruitijs
De Yoyonas ijsmaker is overgewaaid uit Amerika en verovert nu ook de Europese markt. Dit keukenapparaat zet bevroren fruit in een handomdraai om in romig, luchtig ijs, zonder dat je er verder iets aan hoeft toe te voegen. Een ideale gezonde snack om het vakantieseizoen goed mee te beginnen.