Buurt-WhatsAppgroepen zijn regelmatig een bron van ergernis, maar zorgen ook voor vermaak en de nodige hilarische taferelen. Daarom vroegen we hoe het er bij jullie in de buurt-WhatsAppgroep aan toegaat.
Van ergernissen tot groot vermaak: zo gaat het eraan toe in jullie buurt-WhatsAppgroepen
Veel woonwijken hebben WhatsAppgroepen waar veel buurtbewoners onderdeel van zijn. Het doel van zulke groepen is doorgaans om te zorgen voor een veilige en leefbare buurt. Van het melden van verdachte situaties tot vermiste katten die weer teruggevonden worden; soms is zo’n groep best handig.
Appen met de buren
Maar op andere momenten zorgen de berichten ook voor rollende ogen, gezucht en vermaak. Jullie stuurden ons screenshots van grappige gesprekken en die gingen er zó aan toe:
Deze groep heeft één oprichter en tachtig hardleerse buurtbewoners met loslopende dieren. En ja, bij elk bericht worden de bewoners erop geattendeerd dat deze WhatsAppgroep hier niet voor bedoeld is.
Loslopende dieren blijven een populair onderwerp. Een buurtbewoner signaleert een loslopende kip en maakt hier een melding van. Waar andere bewoners een kans zagen om een grap te maken, wilde één persoon hier niks van weten.
Nog een voordeel van groepsgesprekken met de buren is dat je gemakkelijk producten uit kunt wisselen. Maar wel met het risico op interessante wedervragen…
De gemoederen lopen soms ook hoog op in de buurt, met als resultaat flink wat geroddel.
Mensen lijken vaker moeite te hebben met het naleven van de regels. Ook hier was iemand er helemaal klaar mee en stapte uit de groep.
En hier werd een foto gedeeld zonder enige context en dat zorgde ervoor dat een paar buren verward achterbleven.
Lees ook
Bonte burenruzie: vrouw verft huis felroze met emoji’s op muren uit wraak op buren