Het gerucht doet de ronde dat bananenbrood rond 1930 is bedacht door zuinige Amerikaanse vrouwen, in tijden van recessie. Ze wilden geen overrijpe bananen weggooien. Of het nu waar is of niet: bananenbrood blijft verdraaid lekker.
Hoera voor 'Bananenbrood Dag': 5 x variaties om zelf te maken
Enneh, een goede reden om te gaan bakken: het is vandaag Bananenbrood Dag!
Bananenbrood met bosbessen
Fruit mét fruit combineren is áltijd een goed idee. De blauwe bessen geven een volle smaak en zijn daarnaast natuurlijk erg gezond. Het recept is heel simpel en is daarnaast makkelijk in te vriezen, zodat je er op een ander moment nogmaals van kunt genieten. Ook lekker als ontbijt.
https://www.instagram.com/p/BpmB04WANb-/?utm_source=ig_web_copy_link
Koffie en dadels
Je zult het misschien niet snel bedenken, maar koffie en dadel kunnen héél goed samen. Het geeft je bananenbrood net wat extra smaak: een echte smaaksensatie gegarandeerd. Je kunt er – als je dit lekker vindt – ook een plakje kaas of een beetje pindakaas aan toevoegen.
https://www.instagram.com/p/Bna9LuSHSG1/?utm_source=ig_web_copy_link
Vegan variant
En een vegan variant kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Wat is het geheim achter dit smakelijke recept? Onder andere koek- en speculaaskruiden en een kleine hoeveelheid lijnzaad. Zeker eentje om eens een keer uit te proberen.
Lees ook
Hoe gezond is zoete aardappel nou écht? Een diëtist geeft antwoord
https://www.instagram.com/p/BeQwa4-g3tL/?utm_source=ig_web_copy_link
Noten en cacaopoeder
Met bananenbrood kun je echt eindeloos variëren. Er zijn zoveel verschillende manier en ingrediënten die je eraan kunt toevoegen. Zo ook in dit geval. Door het gebruiken van cacaopoeder en noten geef je het weer een totaal andere twist. Tip: maak wat extra, dan kun je de dagen daarop ook een plakje pakken.
https://www.instagram.com/p/BkmV0Dejp9X/?utm_source=ig_web_copy_link
Lees ook
Hoe gezond is zoete aardappel nou écht? Een diëtist geeft antwoord
Kokosolie en dadels
Twee ingrediënten die beiden erg geschikt zijn om te gebruiken voor je bananenbrood. Zorg er wel goed voor dat de dadels langzaam smelten en niet aanbranden. Houd ze dus extra goed in de gaten.
https://www.instagram.com/p/BYqEekilBB4/?utm_source=ig_web_copy_link
Lees ook
Wat zijn antioxidanten ook alweer en (waarom) hebben we die nodig?