In de winter is het stamppot, in de herfst pompoensoep en in de zomer een frisse salade: wat we eten is (bijna) zo veranderlijk als het weer. Deze maand op het menu: het voorjaar.
En zó smaakt het lenteseizoen.
Voorjaarsgerechten
Wie met de seizoenen mee-eet, krijgt de mooiste gerechten voor z’n kiezen. Vooral in het voorjaar, want met deze gerechten staat het niet alleen buiten, maar ook op je bord in bloei.
1. Asperges in botersaus met kip
Asperges zijn bij uitstek een lentegerecht. De groente belandt meestal op het bord naast ham en ei, ondergedompeld in botersaus. Maar ook in combinatie met kipdijfilet is het witte goud goddelijk.
2. Komkommersoep met bieslookbrood
De lente is niet per se het seizoen waarbij je soep zou ‘indelen’, maar met een frisse twist hoort-ie daar zeker thuis. Neem je als hoofdingrediënt komkommer, dan komt het met die frisheid gegarandeerd goed.
3. Parelcouscoussalade met avocado
Wanneer de kleuren van je bord spatten, geeft een gerecht je eigenlijk al meteen een voorjaarsgevoel. Precies dat effect heeft deze parelcouscoussalade, die de honger stilt met vullende groenten als avocado, linzen, kikkererwten en wortel.
4. Rabarberbloktaart
Een vaak vergeten seizoensgroente in het voorjaar is rabarber, en dat terwijl die groente ieder baksel omtovert tot een kleurrijke creatie. Of moeten we zeggen: kunstwerk? Want na het nodige puzzelwerk is deze taart een ware lust voor het oog.
5. Blije boterhammen
Langer licht, warmer weer, meer naar buiten: het voorjaar maakt ons vrolijk. En laat dat nou de ultieme inspiratiebron zijn voor een verrassingslunch voor je kids; met deze blije bammetjes tover je ook een lach op hún gezicht.