De vakantie is momenteel een bron van onzekerheid. Maar op één ding kun je al-tijd rekenen: de Italiaanse keuken. Ook gewoon op Hollandse bodem.
Italiaans wijntje erbij, Andrea Bocelli op repeat en je vlíégt door la cucina. Saluti!
Italiaanse keuken
Van lasagne tot pasta bolognese: in menig recepten-repertoire prijken de nodige Italiaanse klassiekers. Maar, er zijn nog veel meer gerechten die wel met regelmaat op tafel mogen verschijnen. Wat denk je van gnocchi? Of pizza bianca? Niet zo standaard, wel bellissimo.
1. Spaghetti carbonara
Deze pasta is ook zeker een klassieker, maar toch nét iets minder populair dan z’n zusje ‘bolognese’. Onterecht, wat ons betreft. Deze variant met geroosterde groenten is bovendien niet alleen romig, maar ook gezond(er).
2. Spaghetti met mosselen
We blijven even in spaghetti-sferen met dit recept voor mossel-liefhebbers. De schelpdieren spelen namelijk heus niet alleen de hoofdrol in ‘moules-frites’. Bovendien zijn ze in de zomer volop verkrijgbaar, dus wat let je?
3. Pizza bianca met parmaham
Wie pizza zegt, zegt tomatensaus. Maar zeg ook eens mascarpone. Vroeger ontbrak de pizza bianca vaak op menukaarten, maar tegenwoordig wint-ie aan populariteit. Hopelijk ook in jouw keuken. Heerlijk met parmaham.
4. Gnocchi met salieboter
In tegenstelling tot pizza en pasta kun je je bij een gnocchi-gerecht misschien niet zo snel iets voorstellen. Tot nu, want na dit gerecht zul je de ovale deegballetjes niet meer snel vergeten. In combinatie met salieboter smelten ze op je tong.
5. Tiramisu
Wil je (een van) de bovenstaande gerechten afsluiten met een toetje, dan is er natuurlijk maar één mogelijkheid: tiramisu. De Italiaanse delicatesse is en blijft er een die geen concurrentie kent. Altijd een goed idee.
Nog lang niet klaar met de Italiaanse keuken? Of je juist onderdompelen in de keuken van een ander land? Op de website van Jumbo vind je genoeg inspiratie.