Feestdagen en desserts – ze horen bij elkaar als kruidnoten bij Sinterklaas. Wat je nu dan weer moet serveren? Nou, de combinatie van twee klassiekers, namelijk tiramisu en cheesecake, met een koffietwist.
Dessert-tip voor de feestdagen: deze cheesecake met een onverwachte koffietwist
Geheim recept onthuld.
Romig en krachtig
Wat deze cheesecake zo lekker maakt? Het begint met een stevige bodem van lange vingers, die zorgt voor die onmiskenbare tiramisu-smaak. Maar de magie zit vooral in de lagen erboven: een romige mix van mascarpone, roomkaas en slagroom. Tussen deze lagen verstop je doordrenkte koekjes, met een espresso die het dessert een flinke twist geeft.
En niet zomaar een espresso. Voor een extra diepe smaak gebruik je de L’OR Onyx koffiecapsules. Deze koffie heeft een intens en donker karakter en geeft een krachtige touch aan het dessert. Het resultaat? Een cheesecake die niet alleen hartstikke mooi is, maar ook heerlijk smaakt – perfect als afsluiter van een feestmaal.
Dessert van je dromen
Met ingrediënten als cacao en verse roomkaas maak je een dessert voor de feestdagen dat eruitziet én smaakt alsof het rechtstreeks uit een patisserie komt. Niet zomaar een toetje, dus. Tip: serveer er een dampend kopje koffie bij, om de smaken helemaal tot hun recht te laten komen. De koffie van het merk is trouwens zowel in koffiecapsules als in koffiebonen verkrijgbaar.
Aan de slag
Wat je nodig hebt (voor 8 personen):
- 150 + 100 gram lange vingers
- 100 gram gesmolten roomboter
- 300 gram roomkaas
- 300 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 125 gram suiker en één theelepel apart
- 60 ml espresso (van L’OR Onyx koffiecapsules of koffiebonen)
- 4 blaadjes gelatine
- Cacao
- Springvorm (20 cm)
Zo maak je ‘m:
Voor de vulling mix je mascarpone, roomkaas, slagroom en suiker tot een luchtige crème. Week de gelatine in water, los het op in een beetje warme espresso en meng dit door het roommengsel heen. Giet een laag over de bodem, leg er opnieuw gedoopte lange vingers bovenop en herhaal dit tot de vorm vol is. Laat de cheesecake minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren een goeie laag cacao over de bovenkant voor de klassieke tiramisu-look.
Bon appétit
Met deze tiramisu cheesecake maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Het geheim zit ‘m in de rijke, aromatische espresso in dit dessert. Wil je deze of een ander lekker recept met koffie zelf maken? Bezoek dan deze website voor meer inspirerende recepten met de koffie. Eet smakelijk.