Gezond, lekker, gevarieerd én voordelig eten maken kan echt. We zetten acht (!) bespaartips op een rij voor boodschappen bij de blauwe supermarkt.
Bespaartips om voedsel én geld te besparen (met recepten van €2 of minder).
1. Regeren is vooruitzien
Klinkt gewichtig, maar klopt als een bus: check voor je naar de supermarkt gaat eerst wat je nog in huis hebt en maak op basis daarvan een boodschappenlijst voor de week. Zo voorkom je verspilling, en het geeft je de kans om rekening te houden met de weekaanbiedingen (die je van te voren online kunt bekijken).
2. Sla je slag
Groot inslaan is geen gek idee, zeker in combinatie met je vriezer. Zo kun je brood prima invriezen zonder dat het in kwaliteit achteruitgaat. Tip: er is bij Albert Heijn elke week de broodaanbieding van Les Pains: 2 + 1 gratis (!). Maar ook restjes kun je prima invriezen. Zo wordt je boodschappenlijstje korter en bespaar je op je budget.
3. Lukt je echt
Geloof het of niet, maar koken onder de €2 per persoon is makkelijk te doen. Wanneer je Prijsfavorieten en seizoensproducten met elkaar combineert, kom je zonder te veel fratsen zelfs onder de €2 p.p. uit. Geen inspiratie? In de AH-app onder de ‘Koken’-tab staan altijd goedkope en smaakvolle recepten.
4. Shop overblijvers
Aan het einde van de dag vind je bij Albert Heijn allerlei producten die het predicaat Overblijvers krijgen – omdat ze hun houdbaarheidsdatum naderen of uit het assortiment gaan. Er zijn drie soorten: Verrassing (je betaalt €4,95, maar ze hebben een minimale waarde van €14,95), Vegetarisch (je betaalt €4,95, maar ze hebben een minimale waarde van €14,95) en Bakkerij (je betaalt €2,95, maar ze hebben een minimale waarde van €8,95). Bestellen kan op ah.nl/overblijvers.
5. Zet vrijdag in je agenda
Dan komen alle Bonus-aanbiedingen voor de week erop online. Door deze te checken kun je een heel voordelig boodschappenlijstje maken.
6. Kies een favoriet
Prijsfavorieten zijn eigen-merkproducten van Albert Heijn. Deze producten (meer dan 1700!) zijn altijd laaggeprijsd én goed van kwaliteit. Je herkent ze aan het blauwe duimpje.
7. Doe als oma
En kook met producten van het seizoen. Deze zijn niet alleen lekkerder, ze zijn ook nog eens gunstiger geprijsd dan wanneer je ze in een andere tijd van het jaar koopt.
8. Zet de koelkast op 4 graden
Een graadje minder maakt een wereld van verschil: door je koelkast op 4 graden te zetten, hebben bacteriën minder kans, blijft je eten langer goed en gooi je dus minder weg. En het verkleint de kans op voedselinfecties. Vinden je darmen fijn!
Bekijk heel veel recepten onder de €2 in de AH-app of ga naar ah.nl/voordeelboodschappen voor meer tips.