Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of voor het eerst een barbecue organiseert, er zijn een paar dingen waar je aan wil denken. Van ons voor jou: vijf tips voor een geslaagde avond.
Inclusief marshmallows.
Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of voor het eerst een barbecue organiseert, er zijn een paar dingen waar je aan wil denken. Van ons voor jou: vijf tips voor een geslaagde avond.
Inclusief marshmallows.
Het credo luidt meestal: beter te veel dan te weinig. Maar je wil ook weer niet té veel in huis halen. Hier is een handige richtlijn: reken op ongeveer 200 tot 250 gram vlees of vis per persoon. Dit komt neer op zo’n twee à drie stukken per persoon. Voor vegetariërs en veganisten kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden, maar dan in vegetarische alternatieven zoals groenteburgers of halloumi.
Stokbrood is voor veel mensen onmisbaar tijdens de barbecue. Maar hoeveel heb je nodig per persoon? Reken op ongeveer een half stokbrood per persoon. Dit lijkt misschien veel, maar stokbrood wordt vaak gretig gegeten als bijgerecht of voorafje. O, en ga je bijvoorbeeld naar Jumbo, dan krijg je het stokbrood voor bij je barbecue voor maar één euro. Dat scheelt weer, mocht je grote eters over de vloer krijgen. Vergeet de sausjes en dips trouwens niet. Die maak je gemakkelijk zelf of slaat ze in bij de supermarkt.
Een barbecue met een gemengde groep van vleesliefhebbers, visfanaten en vegetariërs kan een uitdaging lijken, maar het is makkelijker dan je denkt. Zorg er gewoon voor dat je een goede mix hebt van dit alles. Kies per onderdeel twee soorten producten, dan kom je al een heel eind.
Ga bijvoorbeeld voor zalmfilets, garnalenspiesjes, burgers, worstjes, maiskolven en vegetarische burgers. En maak het af met bijvoorbeeld twee lekkere salades. Bij de supermarkt vind je veel opties en kun je zonder moeite afwisselen. Zo heb je ook zeker niet altijd alleen maar vlees en vis nodig om een lekkere barbecue te organiseren.
Wist je dat je die barbecue zelfs voor toetjes goed kunt gebruiken? En dan denk je misschien aan marshmallows – die zeker slim zijn om in huis te halen – maar er is meer. Denk ook aan smores (marshmallows en chocolade tussen kaakjes), gegrilde ananas met kaneel of bananen gevuld met chocolade en mini-marshmallows. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Heb je vlees, vis of iets anders over? Gooi het zeker niet weg. Bak ze bijvoorbeeld alvast op de barbecue, om ze de dag erna alleen maar op te warmen. Of vries het gewoon in en barbecue volgend weekend nog een keer. Heb je te weinig over voor een volledige nieuwe maaltijd? Gebruik de producten dan als toevoeging aan een lekkere salade voor bijvoorbeeld de lunch.
Meteen zin om de barbecue aan te steken? Haal je benodigdheden dan in huis en plan een bezoek aan Jumbo. Oftewel: barbecue aan en gaan.