Genieten van de zon gaat even niet met deze winterse dagen, maar laten we dan in ieder geval wat gerechten uit zonnige landen in huis halen.
En dus delen we vijf op en top Mexicaanse recepten. Die gezond en lekker zijn.
Genieten van de zon gaat even niet met deze winterse dagen, maar laten we dan in ieder geval wat gerechten uit zonnige landen in huis halen.
En dus delen we vijf op en top Mexicaanse recepten. Die gezond en lekker zijn.
Lees ook
Van India tot Thailand: 6 x gezonde én lekkere curryrecepten
Guacamole
We beginnen met de guacamole. Waarom? Omdat je deze dip werkelijk bij elk Mexicaans gerecht kunt serveren. Je maakt de guacamole door avocado’s te prakken en daar wat limoen, zure room en een beetje peper en zout bij toe te voegen. Voilá, kind kan de was doen. Als je ‘m iets pittiger wilt, voeg je wat gesnipperde ui of cayennepeper toe. Ook lekker: wat fijn gesneden tomaatjes erbij.
#Recept: Guacamole. #Mexico #avocado #guacamole #voedsel #latijnsamerika https://t.co/mULNeZdNSm pic.twitter.com/d2hz42ii27
— La Chispa (@LaChispaHolanda) September 19, 2017
Enchilada met kip en zelfgemaakte tomatensaus
Voor deze enchiladas verwarm je de oven voor op 200 graden en bak je knoflook en uien in een pan voor vijf minuten. Voeg daar kruiden en tomaten aan toe. Laat het voor twintig minuten op laag vuur staan, zodat er een saus ontstaat. Ondertussen bak je in een andere pan stukjes kip met zout en peper. Helemaal doorbakken? Dan pluk je de kip met twee vorken tot kleine stukjes. Vervolgens verdeel je de zelfgemaakte tomatensaus over de volkorenwraps en daar leg je kip, mais en eventueel andere groenten op. Rol ze op, leg ze in een ovenschaal en voeg nog wat geitenkaas of feta toe. Dertig minuten bakken en top ‘m af met wat koriander.
https://www.instagram.com/p/7-mB0srXqL/?tagged=healthyenchiladas
Taco’s met bieten
Dit recept is weer eens wat anders dan de standaard taco’s met gehakt en tomatensaus. Snijd rode bieten in plakjes, leg ze op een bakplaat en bak ze voor dertig minuten in de oven. Ondertussen maak je de guacamole en bak je kort in een pan boerenkool. Leg de volkorenwraps in aluminiumfolie een paar minuten in de magnetron, dan worden ze een beetje knapperig (net als een taco). Bieten goed gaar? Dan verdeel je de guacamole over de wraptaco’s en voeg daarna de bieten en boerenkool toe. Nog wat extra? Rode uit is er lekker bij.
Zin om morgen een gezonde en snelle maaltijd in te plannen? https://t.co/fqD0SVSVyo deze bieten taco's zijn heerlijk en #vegan comfort food! pic.twitter.com/O8VDTKFrU3
— ProVeg Nederland (@ProVegNL) October 23, 2017
Chili sin carne
Wat dat is? Chili con carne, maar dan zonder vlees. Voor dit recept bak je gesnipperde uien, gehakte knoflook, peper en andere kruiden ongeveer tien minuten in een pan. Ondertussen snijd je paprika en champignons en daar voeg je ook mais aan toe. Gooi de groenten in de pan met kruiden en bak tot ze een beetje zacht zijn. Voeg als laatst nog gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Laat de chili een halfuur zachtjes koken en voeg de laatste vijf minuten kidneybonen toe. Lekker om te serveren met bruine rijst.
Chili sin carne! De vegetarische variant van chili con carne! @WakkerDier https://t.co/w3CbSGlXHM pic.twitter.com/vUIkn7B0iV
— Chantal (@Feelgoodbyfood) May 24, 2016
Margarita met jalapeños
We sluiten de recepten af met een heerlijke Mexicaanse cocktail die dus gewoon gezond blijkt te zijn. Alcohol mag dan wel niet heel gezond zijn, tequila is zo slecht nog niet. Het schijnt namelijk de spijsvertering te helpen en is goed voor je botten. Toch kun je dit recept ook makkelijk zonder alcohol doen. Snijd de jalapeños in stukjes en stop ze in een glas. Voeg daar ijs, verse limoensap, water en wat agavesiroop aan toe. Even roeren en klaar is kees. Wat alcohol erbij? Voeg dan nog wat tequila toe.
https://www.instagram.com/p/BdQI3jzhXma/?tagged=skinnymargarita